Odpiralni čas: od torka do nedelje med 10.00 in 18.00 uro

Dominikanski samostan PTUJ

Muzejski trg 1, 2250 Ptuj

Dvorane

Dvorane

Velika dvorana

Ima dva odra – spodnji in zgornji, kar omogoča preprosto kombiniranje različnih vsebin v sklopi iste prireditve. Dvorana ima vgrajeno osvetlitev, ozvočenje in vse potrebno za video-projekcijo, vsa tehnika pa je povezana s tehnično sobo, od koder jo je mogoče upravljati. Tehnična soba se nahaja ob zadnjem delu dvorane in je z njo vizualno povezana, tako da je dogajanje na obeh odrih mogoče spremljati. Za spodnjim odrom je tudi večje zaodrje, kjer je instaliran del tehnike in pripomočkov za izvedbo prireditev, prav tako pa ga lahko uporabljajo nastopajoči za pripravo.

Kapaciteta: površina 418 m2 , sprejme 380 gostov

Mala amfiteatralna

Ima vgrajeno konferenčno mizo z avdio-priključki, ozvočenje, prav tako pa je mogoče izvajati video-projekcijo. Dvorana je zanimivo terasasto padajoče oblikovana, kar zagotavlja dobro vidljivost za vse udeležence.

Kapaciteta: površina 103 m2, sprejme 50 ljudi

Mala dvorana refektorij

je eden najlepše ohranjenih in obnovljenih prostorov samostana.  Ima vgrajeno konferenčno mizo z avdio-priključki, ozvočenje ter omogoča izvedbo video-projekcije.

Kapaciteta: 102 m2, sprejme 30 ljudi

Križni hodnik

Križni hodnik ima štiri trakte v obliki kvadrata. Predstavlja estetsko in umetnostno najpomembnejši del samostana in je prav zato izjemen prostor za izvedbo razstav, revij in drugih prireditev s poudarkom na estetski komponenti.

Kapaciteta: 361 m2, sprejme 250 ljudi