Odpiralni čas muzeja:Tor - Ned: 10.00 do 18.00

Dominikanski samostan PTUJ

Muzejski trg 1, 2250 Ptuj

Dvorane

Dvorane

Velika dvorana

Velika dvorana (nekdanja cerkvena ladja) ima dva odra – spodnjega in zgornjega, kar omogoča kombiniranje različnih vsebin v sklopu iste prireditve. Dvorana ima vgrajeno osvetlitev, ozvočenje in vso potrebno opremo za video-projekcijo, vsa tehnika pa je povezana s tehnično sobo, od koder jo je mogoče upravljati. Tehnična soba se nahaja ob zadnjem delu dvorane in je z njo v vizualnem stiku, tako da tehniki lahko spremljajo dogajanje na obeh odrih. Za spodnjim odrom je zaodrje, kjer je instaliran del tehnike in drugih pripomočkov za izvedbo prireditev, uporabljajo pa ga tudi nastopajoči za pripravo.

Kapaciteta: površina 418 m2 , sprejme 380 gostov

Mala amfiteatralna dvorana

ima vgrajeno konferenčno mizo z avdio-priključki in ozvočenjem, prav tako pa je mogoče izvajati video-projekcijo. Dvorana je oblikovana v padajočih terasah, kar zagotavlja dobro vidljivost za vse udeležence.

Kapaciteta: površina 103 m2, sprejme 50 ljudi

Nekdanji letni refektorij

je eden najlepše ohranjenih samostanskih prostorov z baročno štukaturo in poslikavo.  Vgrajena konferenčna miza ima avdio-priključke in ozvočenje, možne so video-projekcije.

Kapaciteta: 102 m2, sprejme 50 ljudi

Križni hodnik

Križni hodnik je estetsko in umetnostno najpomembnejši del samostana. Štirje trakti z visokimi gotskimi okni z bogatim krogovičjem, visoki oboki in poznogotska stavbna plastika vrhunske kakovosti so izjemen prostor za izvedbo sprejemov, razstav, revij in drugih prireditev s poudarkom na estetski komponenti.

Kapaciteta: 361 m2, sprejme 250 ljudi

Notranje dvorišče

Notranje samostansko dvorišče obdajajo štirje trakti križnega hodnika. Kontemplativen ambient je primeren za dogodke intimnejšega značaja in za manjše skupine udeležencev.

Kapaciteta: 100

 

 

 

 

 

 

 

Južno dvorišče

Na Dravo se odpira manjše južno dvorišče, ki ponuja poglede na Haloze z Donačko goro v ozadju. Na zahodni stranici dvorišča je postavljen oder, možna je tudi gostinska ponudba.

Kapaciteta: 300