Odpiralni čas muzeja:Tor - Ned: 10.00 do 18.00

Dominikanski samostan PTUJ

Muzejski trg 1, 2250 Ptuj

BOUDREAUX LUMPERT CHURNCHETZ KAMPL Quartet

Koncert

Sobota 14. 01. 2023 ob 21:00
Vstopnice na dan dogodke na blagajni DS.
Cena vstopnice: 14€

Prihaja iz Baton Rougea v New Orleansu, Louisiana. Kot otrok je začel igrati bobne in tolkala, kot najstnik pa se je pridružil jazz skupini svojega očeta Buddyja Boudreauxa. Študiral je glasbo na univerzi Loyola v New Orleansu in v petnajst-letnem obdobju igral z večino tamkajšnjih pomembnih glasbenikov in pevcev v najrazličnejših stilih, vključno s simfoničnim in opernim orkestrom New Orleansa. Izobraževal se je pri pomembnih mentorjih; Johnnyju Vidacovichu in Jamesu Blacku. Med letoma 1989 in 1990 pa je bil eden od učiteljev in mentorjev Briana Bladea, preden se je preselil v Evropo. Štiri leta je živel na Dunaju, kjer je tudi poučeval. Nastopal je po vsej Evropi, Afriki, Aziji in tudi v ZDA. Trenutno se je ustalil in ustvarja v Parizu.
Glasbeniki, s katerimi je sodeloval v preteklih letih po žanru:
Jazz: Wynton Marsalis, Branford Marsalis, Terrence Blanchard, Randy Brecker, David Murray, Rick Margitza, Jacky Terrasson, Jean Michel Pilc, Kurt Elling, Yaron Herman, Toots Thielemans, Cedar Walton, Astird Gilberto, Sheila Jordan, Glenn Ferris, Steve Lacy, Benny Golson, Kenny Wheeler, Kenny Werner, Melody Gardot, Michele Hendricks, Eddie Henderson, Joe Farrel, James Moody, Harry Connick Jr., Carl Fontana, Emily Remler, Woody Herman, Rhoda Scott, Wes Anderson, Kirk Lightsey, Ronnie Cuber, Mose Allison, Arnie Lawrence, Lee Konitz, Don Alias, Mino Cinelu, Jessie Davis, Molly Johnson, Victoria Tolstoy, Caecilie Norby, Michael Wolff, Alex Foster, Etienne Mbappe, Lynle Marthe, Michel Alibo, Olivier Ker Ourio, Chris Minh Doky, Niels Lan Doky, Mario Canonge, Ricardo del Fra, Antonio Fararo, Michel Benita, Earl in Willie Turbinton, Steve Masakowski, James Singleton, Michael Pellera, Tony Dagradi, Clyde Kerr Jr., Walter Payton , Kidd in Kent Jordan, Leroy Jones, David Torkanowsky, Larry Sieberth, Don Vappie, Al Hirt, … itd…
R&B/Funk/Blues/Gospel: Gladys Knight and the Pips, The Temptations, Lou Rawls, Allen Toussaint, Lucky Peterson , Luther Allison, George Freeman, Bernard Allison, George Porter (iz “The Meters”), Jon Cleary, Davel Crawford, Graig Adams, Ivan Neville, Chocolate Genius, Charles Neville, “Gatemouth” Brown, Walter “Wolfman” Washington, Henry Butler, Charmaine Neville, Coco Robicheaux, James Booker, Mighty Sam McClain, Luther Kent, Ruby Wilson, Big Joe Turner, John Lee Sanders, Angus Bangus, Dave Watson, Charlie Brent, Irvin Charles, …itd…
Variété/Pop/ Rock, Francija/Avstrija: Francoise Hardy, La Grande Sophie, Julien Doré, Helena Noguerra, Jeanne Cherhal, LaVelle, Vincent Segal, Sebastian Martel, DJ “Shalom”, Anais, Piers Faccini, Cocoon, Hugh Coltman, Graeme Alwright, Jaques Higelin , Andy Baum, Timna Brauer … itd
Hollywood/Vegasove zvezde: Liza Minelli, Lena Horne, Dionne Warwick, Sammy Davis Jr., Henry Mancini, Linda Rhonstadt z Nelson Riddle Orchestra, Bob Hope, Doc Severinsen, Robert Goulet, Red Skelton, Andy Gibb, Steve Lawrence in Edie Gourmet, …. itd…
Broadwayske predstave: New York Productions of “A Chorus” Line,« »Porgy in Bess«, »42nd Street«, »Mačke«, »La Cage aux Folles«, »Evita«, »Hello Dolly«, »On Your Toes«, »My One and Only«, »Annie “..itd…
Orkestri: -Simfonični orkester Baton Rouge 1975-1977 -Filharmonični orkester New Orleansa 1978-1990 Leonard Slatkin, Phillipe Entremont, Maxim Schostakovich dirigirajo -Opera New Orleansa 1986-1990 -London Guild Hall Strings z Barbaro Hendricks 1999-2002 -Münchenski radijski orkester 2001 z Jamesom Morrisonom -Češki nacionalni simfonični orkester, Slovenski narodni orkester in Orchestra Suisse Romanie z Lalom Schiffrinom in Jamesom Morrisonom 2001-2003 -Orchestre de la Hauts de Seine z Johnom Barryjem in Nicolasom Doddom 2007

Progresivni saksofonist, aranžer, glasbeni režiser, producent, pedagog in skladatelj Igor Lumpert, ki že devetnajst let živi in deluje v New Yorku, je sodeloval sem s svetovno znanimi glasbeniki, kot so; Robert Glasper, Nasheet Waits, John Abercrombie, Reggae Workman, Ben Monder, Matt Brewer, Damion Reid.
Leta 2012 je za Evropsko prestolnico kulture ustvaril odmeven multimedijski dogodek “Upor zemlje. » Svojo skladateljsko nadarjenost je dokazal tudi na nedavno sklenjeni evropski turneji s svojo skupino Innertextures, ki jo sestavljajo Greg Ward na alt saksofonu, Christopher Tordini na basu in Kenny Grohowski na bobnih.
Lumpertov izvirni glasbeni izraz, ki je plod fuzije in medsebojnega vplivanja dveh popolnoma različnih svetov (Dolenjska in Brooklyn), je vzbudil pozornost svetovno znanega glasbenega producenta Roberta Sandina, ki med svoje reference med drugim šteje producentsko sodelovanje z vrhunskimi glasbeniki v svetovnem merilu, npr. s Stingom, Herbiem Hancockom in Waynom Shorerjem. Prav Sandin je predlagal, da bi produciral Lumpertov album “ELEVEN”. Pri projektu, ki je bil posnet pod njegovim producentskim vodstvom v Brooklynskem studiju “Bunker”, so sodelovali vrhunski ameriški glasbeniki, zgoščenka pa je izšla pri eminentni Portugalski založbi Cleen Feed Records 2018 in je prejela odlične kritike po celem svetu: v ZDA, Italiji, Švici, Nemčiji, na Norveškem, Poljskem, v Braziliji in drugje.


je eden najbolj cenjenih slovenskih sodobnih glasbenikov in uglednih izvoznikov, ki živi v New Yorku. Na mednarodnem prizorišču je poznan kot izjemen mlad multiinštrumentalist, skladatelj, aranžer in producent, ki z lahkoto obdeluje žanre, predvsem jazz, klasično in popularno glasbo.
Churnchetz se je rodil 15. maja 1986 v Mariboru v Sloveniji in pri šestih letih se je njegova glasbena pot začela z učenjem klasične glasbe na harmoniki in nato pri desetih letih klavirja. Izjemen talent je bil že v najstniških letih večkratni nagrajenec tako na državnih kot mednarodnih tekmovanjih, leta 2005 pa je diplomiral iz klasičnega klavirja na Konservatoriju za glasbo in balet Maribor v Sloveniji ter diplomiral iz jazz klavirja na Univerzi v Ljubljani. Glasbene in dramske umetnosti v Gradcu v Avstriji leta 2009, kjer je diplomiral z odliko.
Izdal je štiri albume kot vodja: Signature in Moral Interchange (oba izdana leta 2010 pri B.A.S.E.). Njegov tretji, kritiško hvaljen album Devotion, na katerem so sodelovali Mark Shim (saksofon), Chris Tordini (kontrabas) in Justin Brown (bobni), je izšel pri založbi Whirlwind Recordings. Plodoviti londonski založba je bila izbrana med 20 najboljših jazzovskih izdaj leta 2014 s strani slavne glasbene skupine. jazz publikacija “All About Jazz”.
Četrti album Churnchetza kot vodje RUTHENIA (Fresh Sound, New Talent, 2017), ki vključuje izjemen jazz kvartet z Mikeom Morenom na kitari, Chrisom Jenningsom na kontrabasu, Rudyjem Roystonom na bobnih in 11-članskim komornim orkestrom, je jasen primer, koliko sodobni glasbeniki se ne ukvarjajo več z žanrskimi mejami.
Ta album je hommage največjim ruskim skladateljem 20. stoletja: Dmitrij Šostakovič, Sergej Rahmaninov, Sergej Prokofjev, Aleksander Skrjabin in Igor Stravinski.
Churnchetz je nastopal ali snemal s številnimi naslednjimi pomembnimi glasbeniki: Seamus Blake, Rez Abbasi, Bob Mintzer, Joe Locke, Alex Sipiagin, John Ellis, Don Menza, Michael Phillip Mossman, Ron McClure, Luis Bonilla, Gary Chaffee, Mark Shim, Justin Brown, Marco Minnemann, Marcus Gilmore, Suresh Talwalkar, Chris Tordini, Chris Jennings, Damion Reid, Kenny Grohowski, Gwen Hughes, Stefan Milenkovich, Sharat Shrivastava, Gyan Syngh, Karlheinz Miklin in mnogi drugi.
Igral je na večjih festivalih in klubih po vsem svetu, kot so: Brosella Jazz Festival, Havana Jazz Festival, Blue Note Jazz Club NYC, Jazz Standard NYC, Unterfahrt Jazz Club München, Porgy and Bess Vienna, Vienna Konzerthaus, Jazz Festival Sarajevo, Jazz Festival Beograd, Jazz Festival Ljubljana, Tangente Jazz Club Liechenstein, Salsa Festival Barcelona, Ohrid Music Festival, Nishville Jazz Festival, Rovinj Salsa Festival, Dubrovnik Music Festival, Stockholm A-Capella Festival, Sava Centar Beograd, Gramercy Theatre NYC, Gregorys Jazz Club Rim , Sunside Sunset Paris in mnogi drugi…


Tadej Kampl se je rodil leta 1981 na Ptuju v Sloveniji. Svojo glasbeno pot je začel z igranjem evfonija na nižji glasbeni šoli Karol Pahor na Ptuju. V tem času se je začel tudi aktivno ukvarjati z bas kitaro. Svoje glasbeno izobraževanje je nadaljeval s študijem kontrabasa na konservatoriju v Celovcu pri prof. Uli Langhtalerju, kjer je tudi diplomiral. Kasneje je obiskoval tudi City college v New Yorku, ZDA. Svoje znanje je izpopolnjeval tudi pri Denisu Irwinu in Matthewu Garrisonu, kasneje pa še pri Guruju Panditu Sureshu Talwalkarju v Indiji.
Sodeloval je tudi na mednarodnih projektih s tujimi glasbeniki kot so: Archie Shepp (ZDA, predstavnik in pionir free jazz zvrsti), Justin Brown (ZDA), Jonathan Blake (ZDA), Dennis Irwin (ZDA), Reggie Workmann (ZDA) Dave Lieberman (USA), Lee Harper (ZDA), Tommy Crane (USA), Pandit Suresh Talkawar (najbolj znan tolkalec v Indiji), Sharat Shrivel Bet (Indija), Gjan Singh (Indija), Kandia Kora (AF), Sekou Kouyate (AF), Sidiki Camara (AF), Macune Zagnu (AF), Erich Bachtragel (AUT), Michael Erian (AUT), Dušan Ivanišević (Hrvaška), HGM orkester (jazz orkester hrvaške glasbene mladine), Massimo Savić (Hrvaška), Oliver Dragojević (Hrvaška), Arsen Dedić (Hrvaška), Dado Topic (Hrvaška), Gibonni (Hrvaška), …
Trenutno sodeluje z mednarodno priznanimi slovenskimi glasbeniki, kot so Marko Črnčec, Igor Bezget, Lenart Krečič, Igor Lumpert, Dejan Pečenko, Sebastian Duh (centralni problem, pionirji balkanskega hip-hopa), Nina Mureškič, Cene Resnik (Sidharta), Canaflamenca , Bojan Zupančič Quartet, Patetico, Papir, Yanu trio, Goran Bojčevski.
Nastopal je tudi na različnih mednarodnih festivalih (Festival Ljubljana, Jazz festival Valjevo, Jazz festival New Dehli, Jazz festival Burghausen, Jazz Cerkno, Jazz festival Beograd, Festival Exit …).