Odpiralni čas muzeja:pon - pet: 8.00 do 16.00

Dominikanski samostan PTUJ

Muzejski trg 1, 2250 Ptuj

Dimek & Klarič (Mi2) – Z muziko o vinu in ljubezni

Koncert

Z muziko o vinu in ljubezni je projekt Jerneja Dirnbeka – Dimeka, pevca in kitarista, predvsem pa avtorja večine uspešnic skupine Mi2, in Davorja Klarića, enega najbolj iskanih klaviaturistov v Sloveniji. Pred tremi leti sta na oder postavila svoj”kantavtorski” glasbeni kabaret oziroma humoristični koncert, v katerem ju je doslej na dobrih šestdesetih odigranih nastopih videlo več kot 5000 obiskovalcev.

Vstopnice: 14 EUR

O projektu

Jernej Dirnbek – Dimek in Davor Klarić sta člana glasbene skupine Mi2, z navedenim projektom pa sta ob matični zasedbi stopila na samostojno glasbeno (stran)pot. Glavni razlog zanjo je bil obširen glasbeni opus tekstopisca Dimeka, ki se je nabral skozi leta glasbenega ustvarjanja, pri čemer pa določene pesmi zaradi svoje narave (dolžine, žanra, oblike) niso našle mesta v standardnem koncertnem repertoarju skupine ali pa so bile napisane za druge glasbene izvajalce.

Davor in Dimek sta v svoj program izbrala skladbe, ki so tako ali drugače vezane na dve tematiki – vino in ljubezen, neredko pa sta v pesmih prisotni kar obe. Tudi zato so besedila izbranih skladb večinoma hudomušna, zabavna in zbadljiva, skozi prigode junakov pesmi pa na posrečen in luciden način nastavljajo ogledalo družbi.

Med drugimi skladbami bomo tako na nastopu slišali melanholično Zimsko idilo, najiskrenejšo pivsko dilemo z naslovom Malo pivo, sarkastično himno praznovanja okroglih jubilejev Obletnico, epsko posteljno tridejanko Mati, snaha, hči, provokativni Jadralsko himno in Čisto jebo, samoizpovedno Med sodi rojen in Večer pred Rudekovo gorco … Glasbenika skladbe izvajata z uporabo akustične kitare, klaviatur in vokalov, tu pa tam pa za popestritev aranžmajev uporabita še kakšen za današnje čase precej neznačilen instrument.

Seveda pa je veseli značaj obeh nastopajočih poskrbi za to, da je vse skupaj še mnogo več kot le monoton glasbeni večer. Vsaj toliko kot skladbe poslušalce pritegnejo njihove napovedi, ki mejijo že skorajda na predstavo in so polne pristnega humorja, ki so ga zvesti poslušalci skupine Mi2 v preteklosti že dodobra spoznali.

Jernej Dirnbek – Dimek

Jernej Dirnbek je ustanovni član glasbene skupine Mi2, kjer poje in igra kitaro in je avtor dobršnjega dela njihovih uspešnic, kot so Pojdi z menoj v toplice, Teta Estera, Samo tebe te imam, Zbudi me za 1. maj, Sladka ko med, Čista jeba … Sicer ustvarja tudi za druge glasbene izvajalce, televizijo in gledališče, ob tem pa je izdal tudi dva romana »Pevci pozabljenih pesmi« in »Tramp«.

Davor Klarić

Davor Klarić je polnokrvni glasbenik, ki je doslej sodeloval s številnimi glasbenimi zasedbami in izvajalci, med drugim so (bili) to Šank rock, Elevators, Magnifico, Vlado Kreslin, Laibach in Mi2. Kot studijski glasbenik je s slovenskimi in tujimi izvajalci posnel toliko skladb, da se pri najboljši volji niti sam ne spomni več vseh.