Odpiralni čas muzeja:pon - pet: 8.00 do 16.00

Dominikanski samostan PTUJ

Muzejski trg 1, 2250 Ptuj

Ditka in Feri Lainšček

Koncert

Ditka in Feri Lainšček

Dominikanski samostan – južno dvorišče

Cena vstopnic je 18 EUR. Število vstopnic je omejeno!

Kupite jih lahko v Ptujski kavarni ali na blagajni Javnih služb Ptuj

Koncerta se lahko udeležijo le osebe, ki izpolnjujejo pogoj PCT tako, da imajo pri sebi dokazilo o prebolelosti COVID-19, cepljenju ali negativnem izvidu testa na virus SARS-CoV-2. Osebam, mlajšim od 18 let, ki se prireditve udeležijo v spremstvu ožjih družinskih članov oziroma skrbnikov, s šolo ali drugo ustanovo, dokazila ni potrebno predložiti.

DITKA IN FERI LAINŠČEK – NE BODI KOT DRUGI

Glasbeno- literarni dogodek NE BODI KOT DRUGI je preplet najlepše uglasbene ljubezenske lirike letošnjega
Prešernovega nagrajenca Ferija Lainščka iz ust Ditke in ob spremljavi odlične glasbene zasedbe. Izbor pesmi iz
Ditkinih treh albumov v kombinaciji z interpretacijo poezije avtorja samega.

Med mogočnimi oboki večnega in trdnega gradu bo nežna melodija zazvenela v srcih ljudi z dušo in tistih, ki cenijo lepo besedo ter kvalitetno glasbo. Kantavtorica in skladateljica Ditka je v preteklem letu praznovala svojo 10. obletnico glasbenega delovanja.
Kakšno leto manj pa traja njeno sodelovanje s pisateljem in pesnikom Ferijem Lainščkom. Prva uglasbitev Lainščkove poezije je bila izpod prstov Ditkinega očeta Gorazda- pesem Ne bodi kot drugi, ki je pričela novo uspešno zgodbo. Glasbenico in literata ni združila le ljubezen do poezije in glasbe temveč podoben pogled na svet – preprost in iskren ter skupne vrednote katera izmed najpomembnejših je ljubezen.

Svobodno in z veliko dobre energije so v preteklih letih v sodelovanju nastali trije glasbeni albumi z uglasbeno poezijo Ferija Lainščka. Avtorja glasbe sta Ditka in njen oče Gorazd, ki je hkrati avtor vseh aranžmajev na albumih Ne bodi kot drugi, Ne spreminjaj me in Ne bodi, kar nisi. Ditka in Feri sta se skupaj s spremljevalno zasedbo med leti 2016 in 2020 predstavila po številnih kulturnih ustanovah ter drugih lokacijah po vsej Sloveniji in tudi čez mejo. Večina teh literarno-glasbenih koncertov, z visoko kulturno noto, ki so v našem prostoru prava redkost, je bila razprodanih.

Na koncertu se bosta Ditki in Feriju pridružila še odlična glasbenika – Gorazd Čepin na klaviaturah in spremljevalnem vokalu ter Jan Lužnik na bas kitari in spremljevalnem vokalu. Vabljeni, da si privoščite večer za dušo. Nežna glasba, ki opeva dvojino, bližino in veliko občutkov lepega naj vas popelje v svet, kjer so sanje večne.

Več info. kmalu