Odpiralni čas muzeja:Tor - Ned: 10.00 do 18.00

Dominikanski samostan PTUJ

Muzejski trg 1, 2250 Ptuj

Jazz & Gin weekend

Koncert
Kmalu več info
 
Habits je naslov drugega albuma enega najboljših slovenskih basistov Tadeja Kampla (izjemnega tudi v svetovnem merilu). Gre za neprofitni glasbeni projekt pri katerem se Tadej podpisuje kot avtor, izvajalec in producent skladb. Projekt zajema 6 skladb v katerih se prelivajo zvoki jazz-a, funk-a, afro-beat-a in pop-a. Projekt je bil izveden fecruarja ,2018 v studiu Acoustic Recording v Prospect Heights, Brooklyn NY. Pri projektu so poleg Tadeja Kampla sodelovali še Igor Lumpert, Marko Črnčec in Jonathan Barber, Josh Evans, Dejan Berden, Ana Bezjak in Bruno Domiter.
 
O Tadeju Kamplu:
Bas je začel igrati že v zgodnji mladosti. Diplomiral je na konservatoriju v Celovcu pri prof. Uli Langhtalerju. Obiskal je tudi City college v New Yorku, ZDA. Učil se je tudi pri Denis Irwinu in Matthew Garrisonu, kasneje pa je bil tudi na izobraževanju pri Guru Pandit Sureshu Talwalkar v Punah, Indija.
 
Sodeloval je tudi na mednarodnih projektih s tujimi glasbeniki kot so: Archie Shepp (ZDA, predstavnik in pionir free jazz zvrsti), Justin Brown (ZDA), Jonathan Blake (ZDA), Dennis Irwin (ZDA), Reggie Workmann (ZDA) Dave Lieberman (USA), Lee Harper (ZDA), Tommy Crane (USA), Pandit Suresh Talkawar (najbolj znan tolkalec v Indiji), Sharat Shriva Stava Bet (Indija), Gjan Singh (Indija), Kandia Kora (AF), Sekou Kouyate (AF), Sidiki Camara (AF), Macune Zagnu (AF), Erich Bachtragel (AUT), Michael Erian (AUT), Dušan Ivanišević (Hrvaška), HGM orkester (jazz orkester hrvaške glasbene mladine), Massimo Savić (Hrvaška), Oliver Dragojević (Hrvaška), Arsen Dedić (Hrvaška), Dado Topic (Hr), Gibonni (Hrvaška), …
Trenutno sodeluje z mednarodno priznanimi umetniki, kot so:Boris Cavazza, Klemen Slakonja,Vlado Kreslin, Zoran Predin, Igor Leonardi, Marko Črnčec, Igor Bezget, Lenart Krečič, Igor Lumpert, Jure Pukl, Lazaro Ahmed Zumeta,Kristijan Kranjcan, Dejan Pečenko, Sebastian Duh (centralni problem, pionirji balkanskega hip-hopa), Nino Mureškič, Cene Resnik (Sidharta), Canaflamenca, Bojan Zupančič Quartet, Patetico, Papir, Yanu trio, Zvezdeplesejo band.
Tadej Kampl se odlikuje tudi kot avtor prvega slovenskega učbenika za učenje igranja bas kitare
 
Oktoechoes
 
Oktoechoes je najnovejše kompozicijsko delo bobnarja in skladatelja Žana Tetičkoviča. Glasbeno-razvojna smer, ki je pred nekaj leti začela nastajati na podlagi obsežnih raziskav na področju modalne glasbe in kontrapunkta združuje dva povsem različna svetova, jazz in arhaične modalne zakonitosti iz časov Palestrine, ki v tem projektu služijo ne le kot izhodiščne točke za kompozicijski navdih, temveč hkrati vzpostavljajo tudi nove okvire za jazzovsko improvizacijo. Ta osvežujoči glasbeni eksperiment in koncept nas s pomočjo kompleksnih, a hkrati čudovitih glasbenih tekstur vrne v čas evolucijskih melodij in kontrapunkta, tokrat prirejenih za jazz kvintet.
 
Lenart Krečič – sax
Jani Moder – kitara
Gregor Ftičar – klavir
Ivar Roban Križič – bas
Žan Tetičkovič – bobni
 
*Pridržujemo si pravico do spremembe programa