Odpiralni čas muzeja:Tor - Ned: 10.00 do 18.00

Dominikanski samostan PTUJ

Muzejski trg 1, 2250 Ptuj

Jazz&Gin vikend

Koncert

VSTOPNICE: Prodaja na blagajni Javnih služb in Dominikanski samostan. Cena 12€.

05.08.2022 džeZZva
Glasba kvarteta džeZZva iz Murske Sobote se spogleduje tako s tradicijo ameriške jazz kulture z elementi evropske klasične glasbe, kot tudi z vplivi popularne ter ljudske kulture južnega dela evropske celine. Zelo senzibilna komunikacija in muziciranje štirih uigranih glasbenikov prepriča še tako zahtevno in širšo množico poslušalcev. Razvijajo avtorsko moderen in zelo samosvoj umetniški pristop. Glasba kvarteta džeZZva, ki ga sestavljajo Dejan Berden (klavir), Iztok Rodež (kitara), Tadej Kampl (kontrabas), Miran Celec (bobni), temelji na avtorskih skladbah članov skupine, le delno se spogledujejo s tradicionalnimi skladbami, ki jih aranžmajsko preuredijo na poseben način in jim na ta način dajo oseben pečat. V svojih kompozicijah spretno in prefinjeno spajajo tudi panonski melos in zvoke drugih kultur. Zasedba je prepoznana in cenjena tudi v tujini. Julija 2019 so nastopili na eminentnem francoskem jazz festivalu Jazz à Vienne. Na slovensko glasbeno sceno so opazno stopili leta 2014, s prvencem džeZZva. Album je bil uvrščen med 20 najboljših slovenskih plošč po izboru glasbenih urednikov RTV Slovenija. Izdali so še posnetek koncerta iz Skritega dvorišča v Murski Soboti, z naslovom Live From The Hidden Courtyard (2016), ter leta 2018 album Sintur, ki je bil uvrščen na lestvico 30 naj jazz albumov v regiji.
Kvartet je prejemniki plakete 2020 za pomembe kulturne dosežke, ki jo podeljuje Mestna občina Murska Sobota.

06.08.2022
Žan Tetičkovič predstavlja:
“Jean John – re:Flow”
(Solo LIVE DJ experience)

Po daljšem premoru se Žan Tetičkovič na odre vrača v povsem novi in prerojeni obliki, in sicer kot solo pilot v svoji vesoljski ladji. Kot sam pravi, je sama pandemija zanj ponudila izjemno priložnost da se popolnoma posveti povsem edinstvenemu in zahtevnemu načinu izvajanja 3D elektronske glasbe popolnoma v živo, koncept, ki ga je Žan potihoma začel razvijati že leta 2016, ko si je tudi nadel psevdonim Jean John.
“re:Flow” je vse prej kot projekt, je popolna preobrazba umetnikove izraznosti, ki temelji na nesklenjenem gibanju izvajanja in produciranja glasbe v živo. Poslušalci bodo lahko uživali v prefinjenih in multidimenzionalnih zvokovnih strukturah in ob ritmih elektronske glasbe, ki se bo v živo razvijala pred njihovimi očmi.