Odpiralni čas muzeja:Tor - Ned: 10.00 do 18.00

Dominikanski samostan PTUJ

Muzejski trg 1, 2250 Ptuj

Koncert Mascara Quartet

Koncert

MASCARA QUARTET
MINHA TERRA
Fado in Tango

Polona Udovič (glas, violina),
Timi Krajnc (kitara),
Vojko Vešligaj (kitara),
Mitja Režman (bas kitara)

O ljudje moje zemlje
Zdaj sem razumel
Da žalost, ki jo prinašam
Od vas sem sprejel
(Amalia Rodrigues: O Gente Da Minha Terra)

Plošča Minha Terra je ustvarjena kot sinteza glasbenih kultur, ki temeljijo na Fadu in je hrepenenje glasbenikov po sobivanju narodov na zemlji. Je izraz zavedanja o enosti, edinstvenosti in končnosti planeta na katerem živimo. Minha Terra je poklon Zemlji in lepoti bivanja v kulturni različnosti.
Plošča je nastala v letu spomina na veliko »Rainho do Fado« Amalio Rodrigues, 20 let po njeni smrti.

Mascara Quartet sledijo iberskemu ter južno ameriškemu glasbenemu izročilu in ju nadgradijo v suvereno, harmonsko bogato kompozicijo.
Enako skrb namenijo zvočnemu zapisu, ki stoji na pristnem, živem, analognem posnetku, kot koncertni aktivnosti z jasnim umetniškim sporočilom.

Polona Udovič (glas, violina), Timi Krajnc (kitara), Vojko Vešligaj (kitara), Mitja Režman (bas kitara) so vidni ustvarjalci v domačem in širšem umetniškem prostoru, njihovo delo pa prepleteno s številnimi posamezniki, komornimi skupinami, orkestri, ansambli, koncertnimi dvoranami in festivali širom po svetu…

Njihova glasba polnokrvno, neposredno in zgoščeno pretaka hrepenenja, ujeta med ulicami Montevidea, Buenos Airesa, Lizbone…, med bordeli in milongami…, med radostjo in bolečino…, med trgovci, mornarji in afriškimi priseljenci… To je glasba, ki igra ponoči, ki prihaja z luno in umira s soncem…

Vstopnice za koncert Mascara quartet se lahko kupijo v Ptujski kavarni in na Mestni blagajni Javnihslužb

Torek, 25. avgust 2020 ob 20.00

Dominikanski samostan Ptuj – Južno dvorišče

za dogodek so zagotovljena sedišča in upoštevamo vsa navodila NIJZ.