Odpiralni čas muzeja:Tor - Ned: 10.00 do 18.00

Dominikanski samostan PTUJ

Muzejski trg 1, 2250 Ptuj

Razprava ob dnevu civilne zaščite

Razprava

Nesebična pomoč pripadnikov Civilne zaščite je neprecenljiva, saj ljudem v težkih okoliščinah nudijo pomoč in solidarnost. Medtem, ko ogrožajo lastna življenja, pomagajo pri reševanju človeških življenj in zaščiti njihovega imetja, zato so nepogrešljivi del našega življenja v najtežjih trenutkih. Da bi se jim zahvalili za njihovo pomoč in prizadevanje, smo ob svetovnem dnevu Civilne zaščite organizirali razpravo o vlogi Civilne zaščite.

 

Zaščita in reševanje igrata pomembno vlogo v lokalnem okolju, manj pa se zavedamo, da solidarnost deluje tudi na mednarodni ravni. Poleg učinkovitega odziva na nesreče je zelo pomembna tudi preventiva, pripravljenost na nesreče in zmanjševanje posledic. Tudi v Sloveniji se zadnja leta soočamo z vse večjim številom naravnih nesreč. To pomeni, da prihaja do večjega števila posredovanja enot Civilne zaščite. Kaj lahko storimo v lokalnem okolju, kot država in na ravni EU?

Da bi k iskanju odgovora spodbudili vso skupnost, vas vabimo, da se razprave udeležite.

Razprava o vlogi civilne zaščite pri spopadanju z vsemi vrstami nesreč in katastrof na regijski, nacionalni in ravni EU bo potekala v četrtek, 5. marca 2020 ob 17. uri.

razpravi bodo sodelovali:

– Dragomir MURKO , Uprava RS za zaščito in reševanje, vodja izpostave Ptuj

– mag. Domen TORKAR , Uprava RS za zaščito in reševanje, vodja Službe za

razvojne projekte

– dr. Zoran STANČIČ , Predstavništvo Evropske komisije v Sloveniji, vodja

– Alen JEVTOVIĆ , Mestna občina Ptuj, direktor občinske uprave

– mag. Janez MERC , Mestna občina Ptuj , vodja sekretariata za splošne zadeve in

poveljnik civilne zaščite MO Ptuj.

Dogodek ob dnevu civilne zaščite organizira Zavod PIP v okviru Informacijske točke Europe Direct Podravje v sodelovanju z izpostavo Uprave RS za zaščito in reševanje Ptuj.