Odpiralni čas muzeja:Tor - Ned: 10.00 do 18.00

Dominikanski samostan PTUJ

Muzejski trg 1, 2250 Ptuj

SABINA CVILAK & GODALNI KVARTET FEGUŠ (SLO) | Festival Arsana

Koncert
Dogodek poteka v sklopu Festival Arsana – Official Site
OB 19:30 URI, VELIKA DVORANA DOMINIKANSKEGA SAMOSTANA 15 €

 

Osrednja nit so izvedbe samospevov F. Schuberta in R. Straussa, ki jih je za godalni kvartet in glas priredil Simon Peter Feguš.

Sabina Cvilak je pevka, ki s svojim mojstrstvom in pojavnostjo prevzame tako najzahtevnejše občinstvo velikih svetovnih odrov kot intimnejše skupine. Njene glasovno perfekcionistično in odrsko celovito izdelane vloge so postale ena najmikavnejših novosti ne le slovenske, ampak tudi svetovne pevske kulture. Po koncertih v londonskem Barbican Centru in newyorškem Avery Fishery Hall je nastopila z odmevnimi koncerti v Madridu, Parizu, Sapporu, bruseljskem Bozarju in znamenitem londonskem Royal Albert Hall ob spremljavi London Symphony Orchestra, BBC London in National Spanish Orchestra. Sodelovala je z Dunajsko filharmonijo, filharmonijami Dresdna, Monte Carla, Bergna, Bratislave, Lillea, Zagreba, Beograda, Vilne, Carigrada in Edinbourgha, s Kraljevim Škotskim orkestrom, Londonskim simfoničnim orkestrom, Belgijskim nacionalnim orkestrom, Simfoničnim orkestrom RTV Slovenija, z orkestrom Hong Kong Sinfonietta, s Camerato Salzburg ter Francoskim nacionalnim orkestrom in Orkestrom Slovenske filharmonije.

 

Osrednja nit koncerta bodo izvedbe samospevov F. Schuberta in R. Straussa, ki jih je za godalni kvartet in glas priredil Simon Peter Feguš.