Odpiralni čas muzeja:pon - pet: 8.00 do 16.00

Dominikanski samostan PTUJ

Muzejski trg 1, 2250 Ptuj

Teden kulturne dediščine – voden sprehod po Dominikanskem samostanu

Vse od leta 1991 po evropskih državah ob koncu septembra in na začetku oktobra pod okriljem Sveta Evrope in Evropske komisije potekajo Dnevi kulturne dediščine.

 

Ustanove in posamezniki vabijo k ogledu znamenitosti in obiskovalce pozivajo, naj inovativno prispevajo k ohranitvi dragocenosti, ki smo si jih sposodili od naših vnukov, kakor radi opišemo naše razmerje in odgovornost do kulturne dediščine. Med spomenike izjemnih vrednosti uvrščamo tudi ptujski dominikanski samostan, ki je bil ustanovljen v daljnem letu 1230. Samostan si je mogoče ogledati v času rednega odprtja med 1. aprilom in 30. septembrom, v zimskem obdobju pa se je potrebno za obisk dogovoriti vnaprej. Prijazno vas vabimo, da letošnjo uspešno sezono v dominikanskem samostanu zaključimo skupaj. Z dr. Marjeto Ciglenečki se bomo v nedeljo, 29. septembra 2019, ob 11. uri sprehodili po samostanu in poklepetali o njegovi preteklosti.

 

Vstop bo prost, v samostanski trgovini pa bo naprodaj knjižica Dominikanski samostan na Ptuju, ki sta jo za priljubljeno zbirko Umetnine v žepu (Založba Znanstveno raziskovalnega centra SAZU) napisala Branko Vnuk in Marjeta Ciglenečki.