Odpiralni čas muzeja:Tor - Ned: 10.00 do 18.00

Dominikanski samostan PTUJ

Muzejski trg 1, 2250 Ptuj

TROBILNI ANSAMBEL SLOVENSKE FILHARMONIJE

Koncert

Datum: 25. 11. 2017

Cena: 12 €

Pričetek 19:30

 

TROBILNI ANSAMBEL SLOVENSKE FILHARMONIJE – TASF je nastal leta 2002 na pobudo trobilcev Orkestra Slovenske filharmonije v želji po umetniškem napredku, ki ga najbolj oplemeniti ravno komorno muziciranje. Tekom svojega delovanja je ansambel nanizal številne uspešne projekte, v sezoni 2015/2016 pa svoje delovanje nadgradil s prvim samostojnim ciklom treh koncertov v dvorani Marjana Kozine v Slovenski filharmoniji.

 

Ansambel od svojih začetkov redno koncertira po Sloveniji ter v okviru festivala za sodobno glasbo Kogojevi dnevi tudi med zamejskimi Slovenci v Italiji, sodeluje na Festivalu Slowind ter s podporo Društva slovenskih skladateljev (DSS) skrbi za naročilo in krstne izvedbe novih del.

 

Doslej je sestav posnel dve zgoščenki, Tasf s slovenskimi skladatelji, ki jo je založil DSS, ter album Bleščeči barok v izdaji Slovenske filharmonije. Od samih začetkov ansambel posega po repertoarju priredb različnih stilnih obdobij in po originalnih skladbah za trobila.

 

V zadnjih letih je Tasf izpeljal odmevne projekte, ki jih je potrebno posebej omeniti: leta 2012 koncert z gostujočim solistom, vsestranskim virtuozom na trobenti Allenom Vizzuttijem, leta 2013 avtorski projekt skladatelja in dirigenta Lojzeta Kranjčana, Veliki koncert in trobilni teden leta 2015 pod vodstvom legendarnega Rogerja Boba ter v letu 2016 Show-off gala koncert s solistom trobentačem Reinholdom Friedrichom. Sodelovanja s tako eminentnimi umetniki so veliko priznanje za ansambel ter izjemna spodbuda za delo naprej.

Trobente: Tibor Kerekeš

Franc Kosem

Dejan Glamočak

Igor Konečnik

Rogovi: Jože Rošer

Maja Burger Zgonc

Pozavne: Domen Jeraša

Žan Tkalec

Wolf-Hagen Hoyer

Tuba: Janez Žnidaršič

Tolkala: Matevž Bajde