Odpiralni čas muzeja:Tor - Ned: 10.00 do 18.00

Dominikanski samostan PTUJ

Muzejski trg 1, 2250 Ptuj

Umetnine v žepu

V sredo, 6. februarja 2019, bomo ob 18. uri v letnem refektoriju ptujskega dominikanskega samostana predstavili petnajsto knjižico iz zbirke Umetnine v žepu, Ptujski dominikanski samostan avtorjev Branka Vnuka in Marjete Ciglenečki.

 

je zbirka knjižnih žepnic, s katero Umetnostnozgodovinski inštitut Franceta Steleta ZRC SAZU zapolnjuje eno od vrzeli v razmišljanju, pisanju in branju o umetnostnih spomenikih in prostorih Slovenije ter v njihovem razumevanju. V njih avtorji s strokovno tehtno in poljudno privlačno besedo, ki je hkrati bogato slikovno podprta, spregovorijo o umetninah in arhitekturnih spomenikih, tudi tako, da jih postavijo v širok družbeni kontekst.

 

Knjiga je izšla s podporo Slovenske akademije znanosti in umetnosti in Javne agencije za raziskovalno dejavnost Republike Slovenije (raziskovalni program Slovenska umetnostna identiteta v evropskem okviru, P6-0061).

 

Predstavitev petnajste umetnine v žepu Branko Vnuk, Marjeta Ciglenečki Ptujski dominikanski samostan O dolgi in bogati, včasih tudi burni zgodovini ptujskega dominikanskega samostana, o njeni arhitekturi in likovni opremi se bo z gosti pogovarjala izr. prof. dr. Marjeta Ciglenečki. Sodelovali bodo: izr. prof. dr. Polona Vidmar Filozofska fakulteta Univerze v Mariboru Umetnostnozgodovinski inštitut Franceta Steleta ZRC SAZU doc. dr. Janez Balažic Pedagoška fakulteta Univerze v Mariboru dr. Branko Vnuk Pokrajinski muzej Ptuj-Ormož.