Odpiralni čas muzeja:Tor - Ned: 10.00 do 18.00

Dominikanski samostan PTUJ

Muzejski trg 1, 2250 Ptuj

Zbiralci se predstavljajo – Franc Golob

Predavanje

ZBIRALCI SE PREDSTAVLJAJO

V oktobru, novembru in decembru v ptujskem dominikanskem samostanu predstavljamo tri zbiralce, ki svoj prosti čas in privarčevani denar namenjajo umetnosti, naravoslovju in tehniki. Zbirateljstvo je strast, ki oplemeniti vsakdan, zbiratelji pa so praviloma tudi veliki poznavalci področja, ki jih je zasvojilo. Z Rudijem Ringbauerjem, Francem Golobom in Marjanom Eberlom sta se in se bosta pogovarjali dr. Marjeta Ciglenečki in umetnostna zgodovinarka Lea Lampret.

FRANC GOLOB, ZBIRALEC RAZGLEDNIC IN MINERALOV

Zbirka Franca Goloba, učitelja zgodovine in geografije, je zelo raznolika. V njej najdemo znamke in poštne žige, bankovce iz vseh koncev sveta, likovna dela ptujskih ustvarjalcev in množico drobnih, a povednih predmetov, povezanih s ptujsko zgodovino. Najpomembnejši del Golobove zasebne zbirke predstavljajo razglednice z motivi Ptuja in okoliških krajev ter minerali, med katerimi so še posebej vznemirljivi kremeni iz Haloz.

Pogovor s Francem Golobom po potekal v sredo, 22. novembra 2017, ob 18. uri v refektoriju Dominikanskega samostana na Ptuju. Vabljeni!