Odpiralni čas muzeja:Tor - Ned: 10.00 do 18.00

Dominikanski samostan PTUJ

Muzejski trg 1, 2250 Ptuj

Zvezdana Novaković & LSQ “Village Ladies”

Koncert
V projektu “Village LadieS”, ki je nastal v sodelovanju z LadieSaxophone Quartet, pevko in skladateljico Zvezdano Novaković in skladatelji iz Poljske, Slovenije in Hrvaške. Slišati bo nove, sveže kompozicije ljudskih pesmi in novih sodobnih kompozicij. Z živahnim temperamentom in individualno karizmo vseh članic, “Village LadieS” osvajajo srca širše publike.
 
 
Zvezdana Novaković iz Ptuja, je mlada umetnica, harfistka, komponistka, performerka in pevka, ki raziskuje zmožnosti svojega ustvarjanja tako v klasičnih in jazzovskih oblikah kot tudi v tradicionalnih: bolgarski vokalni tehniki odprtega glasu in drugih glasbenih in performativnih zvrsteh.
Je svobodna umetnica, ki piše glasbo za razne glasbene zasedbe, kot tudi za gledališke in lutkovne predstave. V predstavah sodeluje z Jernejem Lorencijem, s Karmino Šilec, Svetlano Makarovič, skupino Laibach, z Vaskom Atanasovskim in drugimi. Deluje kot gost v slovenskih gledališčih: SNG Drama Ljubljana, SNG Maribor, Lutkovno gledališče Ljubljana in Lutkovno gledališče Maribor.
 
 
LadieSaxophone Quartet (LSQ) je zasedba z izrazito multikulturno identiteto, ki jo krasi pestrost tradicije, izkušenj,
dediščine in vrednot. Glasbenice je v sestav spojila ljubezen do klasičnega saksofona in komornega muziciranja z željo, da širši publiki predstavijo repertoar za klasični saksofon na vrhunski ravni, in to v edinstvenem sestavu, kot je ženski kvartet
saksofonov. V svojih projektih se odmikajo od ustaljenih poti z iskanjem drugačnih glasbenih žanrov in oblik izražanja. Kvartet se je samostojnimi koncerti predstavil na festivalih na Hrvaškem, Poljskem, v Franciji in Sloveniji.
 
 
LadieSaxophone Quartet:
Petra Horvat, sopranski saksofon
Weronika Partyka, altovski saksofon
Betka Bizjak Kotnik, tenorski saksofon
Jovana Joka, baritonski saksofon
 
Vstopnina: 10 €
Pričetek ob 19:30